Direct naar de contentDirect naar de footer

Hydroptherapie

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Veel van onze cliënten die bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose of chronische pijn hebben, geven aan dat zij minder pijnklachten hebben dankzij hydrotherapie.

Met deze therapievorm doet u oefeningen in een warmwaterbad (loopbad of oefenbad). U leert uw gewrichten en spieren op de juiste manier te bewegen, waardoor pijn minder wordt of weggaat. In het water kunt u meer oefeningen doen zonder verergering van klachten, dan u op het droge aan kunt.

Hydrotherapie kan bijvoorbeeld ook worden ingezet bij een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast.

U werkt aan verbetering van uw klachten, uw conditie en mobiliteit. Plezier en ontspanning spelen een rol.

VERGOEDING

Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor fysiotherapie als u daarvoor aanvullend verzekerd bent. In de voorwaarden van uw aanvullende verzekering staat precies hoeveel u vergoed krijgt. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeraar.

Heeft u alleen een basisverzekering, dan kunt u gebruikmaken van fysiotherapie, maar u betaalt dit dan zelf.